Три секрети, щоб відбілити пожовтілі кросівки: будуть як нові

Кросівки — це найпоширеніше взуття серед багатьох людей. Особливо, це стосується білих кросівок, бо вони дуже зручні, стильні та гарні, їх можна поєднувати з будь-яким речами. Однак, є й мінуси такого взуття — це швидке забруднення та втрата білосніжного кольору. З часом, білі кросівки починають жовтіти й якщо звичайний бруд можна легко очистити, то вивести жовтизну з кросівок набагато важче. Однак, впадати у відчай або викидати пожовклі кросівки не потрібно, їх ще можна врятувати.

Є 3 дієві способи, які допоможуть повернути пожовклим кросівкам бездоганний білий колір та гарний вигляд.

  1. Харчовий оцет та пральний порошок

Ці два інгредієнти потрібно змішати до утворення пастоподібної суміші. Цю суміш слід нанести на поверхню кросівок й за допомогою старої зубної щітки їх почистити, окрім підошви. Її можна очистити за допомогою зубної пасти та непотрібної зубної щітки.

  1. Лимонна кислота та гель для прання

Цей спосіб слід використовувати для відбілювання кросівок з тканини.

Потрібно влити у миску 2 л. води, додати туди 80 г. лимонної кислоти та трохи гелю. При збільшенні кількості води, необхідно збільшувати й кількість лимонної кислоти.

В отриманому розчині потрібно замочити пожовклі кросівки на деякий час.

Пам’ятайте, якщо кросівки дешеві, то клей використовувався для них неякісний, тому є ймовірність, що під час замочування підошва може відклеїтись.

Потім, якщо поверхневий матеріал кросівок міцний, його можна почистити за допомогою тканинної м’якої щітки.

  1. Сода, зубна паста та миючий засіб для прання.

Необхідно змішати в ємності ці 3 інгредієнти, їх кількість має бути однаковою.

Отриману суміш слід нанести товстим шаром на пожовклі кросівки за допомогою непотрібної зубної щітки, залишити на кілька хвилин. Після цього, почистити кросівки щіткою, особливо шви та підошву й промити їх під проточною водою.

Читайте також