Ці троянди ростуть, як чагарник: відомо ТОП-3 найбільш невибагливих сорти

Троянду не дарма називають королевою саду. Особливо красиво виглядають архітектурні форми, обвиті барвистими трояндами. Однак, щоб облаштувати свій сад і не витрачати на нього всі сили - варто ретельно підбирати сорти. Серед сотень видів та сортів троянд є такі, які не вимагатимуть особливої уваги. Ці рослини будуть активно рости та рясно цвісти запашними квітами.

Ми підібрали три таких сорти, які радять любителі троянд:

The Fairy

"Біля будинку, в якому багато років вже ніхто не живе, без догляду повністю, тут 2 кущі", - коментує власниця розплідника троянд Оля Чеботарева.

Цей сорт відноситься до поліантових троянд. Рослина є невибагливою у догляді та активно займає великі території. Сорт починає цвісти достатньо пізно, але цвітіння триває практично без перерви до пізньої осені. Іноді після квіток з'являються дрібні помаранчеві плоди.

Flamentanz 

Ці троянди є ледь не в кожному другому квітнику. Саме ці червоні квіти прикрашають сади ваших бабусь Часто власниці розаріїв навіть не знають назву цього сорту. Він без перебільшень став народним.

Сорт відноситься до виду плетистих. Квітки великої форми яскраво-червоного кольору. Відмінними рисами троянди є швидке зростання, витривалість до несприятливих умов і яскраве забарвлення. Вважається однією з найвишуканіших квіток. Сорт відрізняється відмінною стійкістю до морозу і захворювань.

Iceberg

Ще один витривалий сорт троянд - Айсберг. Кущі цих троянд виглядають влітку як снігові шапки. Білі, делікатні квіти рясно цвітуть двічі за сезон. 

Цей сорт є невибагливим та морозостійким. На відміну від більшості білих троянд, які потерпають від шкідників та хвороб, Айсберг є стійким до борошнистої роси та чорної плямистості.

Найкраще троянди висаджувати на сонячних місцях, які захищені від вітру.

Читайте також