Цвістимуть усе літо: 5 видів квітів, ідеальних для балкона

Озеленення балкона навіть найпростішими квітами прикрасить його і зробить затишнішим. Але вибираючи рослини, зверніть увагу, скільки сонячного світла на вашому балконі у різний час доби, адже від цього залежить і те, які рослини обрати.

Ми зібрали для вас кілька варіантів балконних рослин, на які варто звернути увагу. Вони довго цвітуть, але кожна має свої нюанси у догляді.

Петунія

Це одна з найпопулярніших рослин для прикрашання балконів, терас і навіть вуличних клумб. Але для висаджування на балконі ліпше вибирати петунію ампельну, яка має довгі і гнучкі пагони. Така рослина буде красиво звисати з вашого вікна і тішити буйним цвітінням. Петунія сонцелюбна квітка, але прямі промені на неї потрапляти не повинні. Також петунію потрібно обережно поливати і стежити, щоб земля не була ані занадто мокрою, ані пересохлою.

Аліссум

Яскрава низькоросла рослина, яка виростає пухнастими кулями і буйно квітне. Про неї часто забувають, коли планують оформлення балконів, але насправді ця квітка ідеально підходить для балконного озеленення. Але вибираючи аліссум будьте готові, що ця рослина трохи примхлива і її потрібно обережно поливати, щоб не мочити листочки, не заливати, регулярно підрізати засохлі пагони і не переборщувати з підгодівлею.

Чорнобривці

Це одна з найпопулярніших рослин для висаджування на клумбах в Україні, але мало хто знає, що дуже красивий вигляд яскраві чорнобривці мають і на балконі. Вибирайте для горщиків низькорослі сорти, і вони бут тішити вас від весни і аж до осені. Рослина ця не примхлива, рости може в тіні і півтіні, але пишніше цвісти буде на сонці. Тому якщо ваш балкон виходить на сонячний бік — ця рослина ідеально підійде.

Бегонія

Виростає вона не високою, але має гарні, яскраві і пишні квіти, які прикрасять будь-який балкон і терасу. Бегонія є ідеальною рослиною для вирощування на балконах, адже добре росте в тіні. Але висаджуючи цю рослина у себе вдома, не забувайте, що вони дуже люблять вологий ґрунт, тому поливати доведеться бегонії часто, також вони чутливі до перепадів температури і в холодні ранкові дні можуть підмерзнути.

Лобелія

Низькоросла рослина, яка рясно цвіте протягом усього літа безліччю квіточок у вигляді дзвіночків. Вона буде чудово себе почувати на балконі в кашпо, на лоджіях, терасах, а також із зовнішнього боку будівлі. Лобелія не надто вибаглива, але не любить прямих сонячних променів. Якщо поставити рослину на відкритому сонці, вона може загинути. Також вона любить тепл

Читайте також