У Києві СБУ затримала помічника нардепа, якого підозрюють у співпраці з РФ

Служба безпеки України затримала у Києві помічника народного депутата, якого підозрюють у державній зраді та співпраці з країною-агресором. 

Як повідомляє "Громадське" з почиланням на джерела у правоохоронних органах, йдеться про помічника депутата зі "Слуги Народу" Юрія Здебського.

Посадовець перебував в агентурних зв'язках із росією та передавав куратору з ФСБ дані розвідки. Це інформація, зокрема, про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з рф і проведення АТО/ООС на сході України.

За таку співпрацю він щомісячно отримував від російських спецслужб від 1,5 до 4 тисяч доларів. Сума зростала залежно від рівня складності завдань і термінів їхнього виконання.

Служба безпеки з'ясувала, що посадовець був завербований кадровим співробітником фсб Юрієм Водолазкім під час поїздки до москви. Згодом той передав агента на "зв’язок" своєму керівнику.

Для збирання розвідданих посадовець використовував широке коло особистих знайомств і статус помічника чинного народного депутата, а передавав інформацію через зашифрований канал електронного зв’язку. Не раз він зустрічався зі своїми "кураторами" на території третіх країн, де й отримував завдання та гроші.

Читайте також