У Верховній Раді викрили агента російської ФСБ, який збирався встановити в кулуарах "жучки"

Служба безпеки України викрила у Верховній Раді України завербованого агента ФСБ, який працював працівником підрозділу забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України.

Як повідомляють у пресслужбі СБУ, до співпраці посадовця схилив кадровий співробітник фсб під час поїздки до тимчасово окупованого Криму до початку повномасштабного вторгнення.

За вказівкою куратора агент мав збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до українського парламенту, зокрема їх персональний склад, зміст офіційних і неформальних розмов.

Крім того, він отримав завдання вивчити можливість встановлення спеціальних технічних засобів негласного збору інформації в залах і кулуарах.

У розмові з представником російської спецслужби чоловік похвалився тим, що обслуговував заходи для працівників ВРУ та іноземних делегацій і навіть поділився відео святкування нового року.

Підозрюваний погодився передавати інформацію про події у Верховній Раді України, візити іноземних делегацій, учасників та теми розмов. Представник ФСБ мав також передати пристрій для прихованого запису. Винагородою для завербованого мало стати сприяння в одержанні російського громадянства.

 

Читайте також