У якому горщику досвідчені квітникарі категорично не рекомендують вирощувати фіалку

Фіалка — примхлива красуня, яка обдаровує нас пишним цвітінням тільки при правильних умовах її утримання. У цій справі нарівні з доглядом за рослиною важливу роль відіграє її горщик, інформує Ukr.Media.

Неправильно підібрана ємність здатна стати причиною хвороби квітки і навіть її загибелі. Сьогодні ми розповімо вам, який "будиночок" категорично не підходить для вирощування цієї кімнатної рослини, а який є для неї найкращим варіантом.

В якому горщику не можна вирощувати фіалки?

Фіалка (або сенполія) дуже популярна у вітчизняних квітникарів. Її люблять за дивовижне цвітіння і різноманітність забарвлення. Фіалка здатна прикрасити собою будь-який інтер'єр. Любителі краси частенько висаджують сенполію в керамічний горщик, вважаючи, що саме в такій грунтовній ємності квітка буде себе добре почувати і радувати їх тривалим цвітінням. Але, насправді, вазони з кераміки складно назвати найкращим варіантом для цієї рослини.

Чому ж не варто вирощувати фіалку в керамічній ємності, запитаєте ви. Річ у тім, що при поливі солі, що містяться у воді, вбираються в стінки керамічного горщика. Таким чином створюються несприятливі умови для утримання рослини.

Крім цього посадкова ємність, зроблена з кераміки, швидко охолоджується, якщо знаходиться в приміщенні, де немає опалення. Через це вона довше виводить вологу з ґрунту.

Якщо ж не врахувати цей момент і не скоротити полив, висока ймовірність заболочування грунтосуміші, в якій росте фіалка. Це загрожує загниванням кореневої системи декоративної культури.

Яка ємність краще підходить для вирощування фіалок?

Щоб виростити здорову і красиву сенполію, не полінуйтеся вибрати для неї відповідну посадкову ємність. Як би дивно це не звучало, але найкраще примхлива фіалка себе почуває в пластиковому вазоні. Це ідеальний для неї варіант.

Головна причина, мотивуюча нас зупинити свій вибір на пластиковому горщику для вирощування фіалки полягає в тому, що його стінки не вбирають в себе солі, які містяться у воді для поливу. Ґрунт в таких умовах не засолюється, не стає нездоровим середовищем для проживання квітки.

Важливо також вибрати для вирощування сенполії правильний за розміром горщик. Він не повинен бути занадто великим, високим або широким.

Найбільш оптимальними квітникарі вважають такі варіанти:

  • 5х5 см;
  • 7х7 см;
  • 9х9 см.

Вирощування фіалки в домашніх умовах — справа не з легких, адже це кімнатна рослина дуже примхлива. Виростити здорову і красиву квітку вам допоможе наша нехитра наука по вибору посадкової ємності під неї.

Читайте також