Україна за кілька днів звільнила більше територій, ніж росія захопила з квітня - ISW

Українські війська під час контрнаступу на Харківщині звільнили понад 3000 кв кілометрів за останні п'ять днів. 

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). 

Зазначається, що українські сили проникли у деяких місцях у окуповані території на глибину 70 км. Також українськ захисники за ці дні звільнили більше території, аніж російські війська захопили у всіх своїх операціях із квітня.

"Українські сили, швидше за все, захоплять саме місто Ізюм у найближчі 48 годин, якщо вони цього ще не зробили. Звільнення Ізюма стане найзначнішим воєнним здобутком України після перемоги у битві за Київ у березні.

Це б запобігло просуванню росії на північний захід Донецької області вздовж траси E40, яку російські військові намагалися використати для обходу українських позицій на лінії Слов'янськ — Краматорськ із флангу.

Успішне оточення російських військ, що біжать з Ізюму, призведе до знищення або захоплення значних російських сил і поглибить проблеми з живою силою та моральним духом росіян. Російські військові кореспонденти також повідомляли про проблеми при евакуації з Ізюма, вказуючи на те, що українські сили принаймні частково закривають котел у деяких районах".

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ на Харківщині: до виходу на держкордон залишається 50 км - Залужний

Читайте також