Український альпініст підняв синьо-жовтий прапор у найвищій точці Північної Америки

Відомий український альпініст, володар титулу "сніговий барс" харків'янин Євген Старосельський здійснив підйом на найвищу точку Північної Америки — Деналі, і підняв там прапор України. 

Про це повідомляють на сторінці Національної гвардії України у фейсбуці. 

Деналі (6190 м) – найвища вершина материка Північна Америка, найпівнічніший і найсуворіший шеститисячник планети, розташований біля Північного полярного кола. Звичайне зазвичай сходження займає приблизно три тижні, два з них – напружена робота в зоні льодовиків, у майже екстремальних умовах. Усі вантажі, зокрема й утилізовані відходи, необхідно переносити самостійно.

"Від останнього табору на висоті 5300 метрів підйом на вершину зайняв 8,5 години, вгору з моменту прильоту на льодовик до вершини – 8 днів. А спуск взагалі виявився швидкісним: з висоти 5300 метрів до табору на 2200 метрів "утекли" за 21 годину, подолавши відстань у 13 миль з рюкзаком 35 кілограмів за плечима, дорогою організовували страховку", - розповів Євген.

Завдяки старанням Євгена та його дружини бійці Національної гвардії України, які захищають Харків, отримали майже 300 біноклів виробництва всесвітньо відомих компаній Nikon та Omegon. 10 і 8 кратні біноклі, кожен вартістю понад 300 євро, мають одну особливість, яку моментально оцінили гвардійці – біноклі "бачать" навіть у густих сутінках.

За словами Євгена, це сходження — нагода подякувати українськм захисникам за їхню мужність і відвагу.

Читайте також