В Україну з Білорусі можуть зайти ворожі ДРГ - це одна з головних загроз, - ГУР

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький вислови думку, що у випадку нападу білоруські війська діятимуть виключно разом із російськими.

Про це він повідомив виданню "РБК-Україна".

За словами Скібіцького, наразі зберігається загроза ракетних ударів з території Білорусі. Більш імовірними ризиками є залучення ворожих ДРГ.

"За даними воєнної розвідки України, на сьогоднішній день окремі підрозділи спеціального призначення Російської Федерації проводять спільні навчання з підрозділами сил спеціальних операцій Білорусі. Вони відпрацьовують відповідне застосування цих спецпідрозділів з території Білорусі на територію України. І, відповідно, вони вивчають район можливих бойових дій. Ми це бачили і в попередні роки, коли проводилися двосторонні спільні навчання росіян і білорусів біля наших кордонів. Це по всій лінії кордону", - коментує представник ГУР.

На його думку, загроза з боку Білорусі полягає в тому, що під час навчань можуть готуватися диверсійно-розвідувальні групи, які потім можуть зайти на українську територію.

"Якщо говорити про створення ударних угруповань, то на сьогодні ми цього не відмічаємо. Але досвід березня-квітня, коли російські війська були перегруповані, виведені з території Білорусі і перекинуті на схід України, свідчить, що за два-три тижні російські війська можуть знову повернутися на територію Білорусі", - додає Скібіцький.

Наразі співробітники ГУР ставлять за ціль своєчасно виявити переміщення на території РБ, оцінювати те угруповання, яке створюється, для того, щоби ефективно відреагувати на можливу загрозу.

Читайте також