Військові РФ не дозволяють провести ремонт: Нову Каховку частково затопила вода з ГЕС, є загроза для Херсону

Ілюстративне фото

Через дії російських окупантів частково затопило Нову Каховку на Херсонщині. Це пов'язано з тим, що військові РФ не дозволяють відремонтувати два гідроагрегати на місцевій гідроелектростанції. 

Водночас існує загроза підтоплення для навколишніх сіл та окупованого Херсона. Про це розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу в медіацентрі "Україна" 26 травня, передає ТСН.

На сьогодні на Каховській ГЕС розгорнуто один із пунктів управління південного військового округу РФ, а також 49 армії окупантів.

Громов наголосив, що загарбники не докладають жодних зусиль для підтримки захоплених об'єктів у безпечному стані. Це може призвести до екологічної катастрофи. 

"Наразі на захопленій окупантами Каховській гідроелектростанції скидаються великі обсяги води, оскільки не працюють два гідроагрегати, які окупанти не дають змоги відремонтувати. Це вже призвело до часткового затоплення Нової Каховки, набережної та місцевого парку. Під загрозою є навколишні села та окуповане місто Херсон", – розповів Громов.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська, які вторглися до Херсонської області з окупованого Криму, захопили Каховську ГЕС та головну споруду Північнокримського каналу, шлюзи якої до 2014 року регулювали подачу дніпровської води до півострова.

Читайте також