Як краще провести процедуру перекопування городу восени, щоб покращити врожайність

В осінній період робіт в городі все так само багато, як і навесні, і влітку. Найголовніше питання для всіх власників городів полягає в тому, а чи варто восени перекопувати ґрунт перед зимою. У цієї процедури є деякі переваги і рекомендації щодо її проведення, і це дозволяє підвищити врожайність у наступному сезоні, інформує Ukr.Media.

Якими перевагами володіє осіннє перекопування ґрунту

Город можна перекопувати перед зимою, тобто в осінній період, а можна провести процедуру навесні, коли сніг уже зійшов, але вважається, що більшого ефекту можна домогтися саме завдяки осінньому перекопуванню землі. Найбільше така процедура в цю пору року актуальна для регіонів, де ґрунт не може похвалитися родючістю.

Переваги перекопування ґрунту в осінній період:

  • поверхневий шар знезаражується, і зникають шкідливі комахи і личинки;
  • ґрунт стає більш пухким;
  • добрива можна буде внести без особливих зусиль;
  • коренева система непотрібної трави промерзає, і завдяки цьому її стає менше;
  • завдяки тому, що коріння і бур'яни потрапляють в більш глибокі шари і перегнивають, ґрунт удобрюється;
  • земля буде вже підготовлена до весняних посадок.

Люди, які протягом багатьох років займаються перекопкою городу восени, відзначають, що родючість ґрунту помітно поліпшується. Великою перевагою є і те, що навесні не треба буде виконувати цю роботу, бо її і без цього буде досить багато.

Коли краще перекопувати город восени і як краще це робити

Дуже важливо правильно визначитися з термінами перекопування ґрунту в осінній період, і тут важливу роль відіграє клімат, і в різних регіонах ці терміни можуть відрізнятися.

Виконувати перекопування восени варто до того моменту, як почнуться сильні морози. Після того, як вже були прибрані всі грядки, варто трохи подрібнити бадилля і траву, а потім перекопати землю. Тут можна вибирати будь-який зручний для вас метод — механічний або за допомогою пристосувань.

У ручного способу перекопування є переваги — не пошкоджується родючий шар ґрунту, але водночас оранка може бути не дуже ефективною. Виконується така робота лопатою або плугом. На цю роботу може піти багато сил.

Перекопування можна провести механічним методом за допомогою мотоблока або інших подібних засобів, але в цьому випадку можна нанести шкоду корисним мікроорганізмам, але зате завершити процес вийде дуже швидко.

Які добрива можна внести під час осіннього перекопування ґрунту

Під час осіннього перекопування городу можна також внести добрива, щоб отримати в наступному сезоні хороший урожай. Завдяки цьому в нижньому шарі ґрунту, де якраз і знаходиться коріння, будуть накопичуватися корисні компоненти.

Органічні добрива, наприклад, компост, можна внести тільки в ті місця, де зростатиме розсада. Можна також додавати підживлення з калієм і фосфором, адже вони не вимиваються, і протягом усього зимового періоду ґрунт буде харчуватися ними.

Можна також додати такі добрива:

  • можна змочити деревну тирсу сечовиною і розсипати таке добриво перед перекопуванням, і завдяки тривалому перегниванню тирси буде утворюватися багато азоту;
  • якщо закопати на хорошу глибину в ґрунт листя, то буде збільшений родючий шар.

Важливо відзначити, що якщо планується внесення добрив з рослин, то важливо, щоб вони не хворіли, бо може статися зараження ґрунту.

Читайте також