Як правильно використовувати тирсу на дачній ділянці: поширені помилки городників

У прагненні отримати багатий урожай багато дачників застосовують найрізноманітніші засоби, серед яких і тирса. Існує ряд протиріч у використанні тирси в саду та на городі. Однак, є й аргументи, чому цей матеріал має масу корисних якостей.

Так, тирса чудово справляється з розпушенням ґрунту, таким чином покращується структура ґрунту. Також це профілактика розтріскування землі та утворення кірки. Крім цього, деревна стружка здатна поглинати та утримувати рідину, а також утеплювати, дезінфікувати, прикрашати та захищати.

Нарешті, не можна забувати про той факт, що тирса - це ні що інше, як органіка, яка за час перебування в землі перетворюється на поживні речовини завдяки ґрунтовим мікроорганізмам. Однак, недостатньо розкидати тирсу по всій площі грядок.

Необхідно дотримуватися певних правил.

1. Тирсу слід класти на іншу мульчу або збагачувати ними компост. У другому випадку шар деревної стружки необхідно чергувати з шарами іншого органічного матеріалу і навіть використовувати додаткові препарати, які дозволять прискорити розкладання.

2. Якщо ви використовуєте чисту тирсу, простежте, щоб товщина їх шару не перевищувала 2-3 см, або перемішайте її з сіном або опалим листям.

3. Не забувайте про те, щоб зволожувати тирсу  – тільки так ґрунтова мікрофлора незабаром перетворить частинки деревини на гумус.

Читайте також