Як швидко прибрати оселю перед святами: ефективні способи

Час – це дорогоцінний ресурс, який шкода витрачати на такі нудні речі, як прибирання. Недарма тайм-менеджмент набуває все більшої популярності в усьому світі. Існує кілька способів, що допоможуть навести лад у помешканні швидко, та ще й зроблять увесь процес хоч трохи приємнішим.

Спосіб перший – одне місце за один раз.

Сьогодні ви прибрали полички на кухні, а завтра візьміться за шафу у вітальні. Якщо рівномірно прибирати кожен куточок, то виявиться, що витрачати вихідні на генеральне прибирання – зовсім не обов’язково!

Переконайтесь, що вдома є все необхідне – рукавички, мийні засоби, щітки та губки. Постарайтесь не відволікатись на різні дрібниці, і процес обов’язково піде швидше.

Спосіб другий – таймер-прибирання, або як розважитись всією родиною.

Залучіть до прибирання усіх членів родини та перетворіть цей процес на гру. Наприклад, на телефоні встановіть таймер на 10 хвилин, розподіліть між членами родини територію – і якомога швидше хапайте усе, що лежить не на своєму місці.

Чия територія виглядатиме найохайніше, той і переміг. Можна навіть підготувати спеціальний приз для переможця. Винагорода – найкраща мотивація для будь-чого.

Малечі однозначно сподобається така розвага, а батькам буде простіше привчити дітлахів до хатніх справ. Ігрова форма перетворить буденне заняття на веселу забаву і допоможе без роздратування та образ насолоджуватись порядком та чистотою.

Спосіб третій – три улюблені музичні композиції.

Оберіть три пісні, які вас особливо надихають, і використайте їх замість годинника. Прибирайте, поки грає музика, а коли вона зупиниться – оцініть свій прогрес.

Тут головне – настрій, з яким ви наводите лад. Коли людина у доброму гуморі, будь-яка справа робиться швидше. Ні для кого не секрет, що найкращий відпочинок – зміна діяльності. Тож прибирання може стати вам у пригоді.

Якщо ви тривалий час напружено робите щось одноманітне, то задоволення від невеликого фізичного навантаження, ще й під улюблену музику, вам гарантоване.

Спосіб четвертий – правильна річ – неправильне місце.

Візьміть собі за правило помічати мінімум три речі, які лежать не на своєму місці і одразу виправляти ситуацію. Скажімо, збираєтесь ви на прогулянку і ходите туди-сюди кімнатами, – не полінуйтесь захопити декілька речей і віднести їх на свої місця.

Часу це займе зовсім небагато, але натомість вас чекатиме привітна домівка. Таку ж процедуру повторіть перед сном. Не лягайте в ліжко, доки в кімнаті безлад – пару хвилин вашої уваги можуть творити дива.

Джерело: 1+1

Читайте також