Як виростити огірки до березня на підвіконні: поради городників

Всім, хто намірився виростити перший урожай огірків до першого весняного свята — 8 березня, та ще на підвіконні, пора приступати до підготовки, інформує Ukr.Media.

Якщо навіть років 10-15 тому це було майже неможливо, то тепер розважитися з овочами може будь-який підкований городник. Розповімо як.

Потрібно врахувати, що нічого не вийде без додаткового підсвічування, потрібного мікроклімату, і насіння відповідного сорту.

Вибираємо тару

Ємність, для посіву огірків на підвіконні, повинна бути не менше п'яти літрів в обсязі. Ґрунт живильний — суміш землі, перегною і торфу.

Температура

Щоб проростити насіння, потрібно створити комфортні умови + 20 градусів і захист від протягів, плюс вологе повітря.

Сорт

Вибирати доведеться серед самозапильних, а також стійких до перепадів температури сортів або гібридів.

Час

Приступати потрібно вже зараз. А ще краще було б провести посадки до Нового року і тоді на одному кущі в березні може вирости мінімум 3-4 огірка.

Сівба

  • Перед посівом ґрунт поливають гарячою водою і висівають підготовлене насіння, залишаючи в приміщенні з температурою не нижче 24-25 градусів. Тільки не на обігрівальних приладах — засохнуть.
  • Коли з'являться сходи, ємність прибирають на сонячне підвіконня, із захистом від протягів.
  • Полив здійснюється водою температури 30-32 градуси.
  • Уважно потрібно стежити за температурою ґрунту. Обов'язково використовуємо додаткове освітлення (12-15 годин), а підгодівлі вносимо як і при звичайному вирощуванні.

Дотримуючись всіх цих нехитрих порад можна отримати перший урожай свіжих огірків в перших числах березня.

Читайте також