Як збільшити врожайність перцю під час зав`язування плодів: поради

Правильне підживлення під час цвітіння та зав'язування плодів перцю визначає, наскільки великим буде врожай. Також від цього залежатиме, чи будуть перці крупні та м'ясисті, або ж дрібні та несоковиті.

Позакореневе підживлення

Це добриво стимулює зав'язування плодів навіть у несприятливих погодних умовах, коли масове цвітіння збігається з періодом аномальної спеки або, навпаки, значного похолодання. У таких випадках квіти на перцеві часто не запилюються та опадають, плоди зав'язуються дуже погано. Поліпшити запилення квіток і тим самим збільшити кількість плодів на рослинах у некомфортну погоду можна за допомогою борного підживлення. Бором я підживлюю не лише перець, але також і томати, виноград та кавуни. Бор – дуже важливий мікроелемент у житті рослин. Він сприяє розвитку нових пагонів, успішному зав'язуванню, швидкому дозріванню та підвищенню лежкості плодів. 

За допомогою борного підживлення можна також підвищити цукристість овочів, ягід, фруктів і тим самим покращити їх смакові якості. Якщо рослини страждають від дефіциту бору, у них пригнічуються верхівкові точки зростання, безладно формуються пасинки, з'являються непотрібні кореневі пагони.

Нестача бору погано позначається на врожайності. Щоб підживити баклажани та перець цим мікроелементом, я використовую порошкову борну кислоту.

Для приготування підживлення варто розчинити пів чайної ложки (2 г) препарату в невеликій кількості гарячої води, а потім довести об'єм холодною водою до 10 л. Однак зловживати обприскуванням плодових культур борним розчином небажано, оскільки цей елемент має властивість накопичуватися в зелені та плодах, а отже, і в організмі людей, які цю зелень та плоди їдять.

Тому обробляйте рослини розчином борної кислоти не більше трьох разів за сезон. Іноді вистачає і двох таких підживлень. Інтервал між обробками не менший за десять днів.

 

Читайте також