Які рослини можна посадити в липні, коли звільняються грядки

Слід розібратися, які рослини можна посадити в липні, щоб вони встигли дати хороший урожай.

Чому в липні варто висаджувати нові рослини

Є дачники "старого гарту", які застосовують тільки знайомі методи і не сприймають нічого нового.

Важливо зрозуміти простий факт: липневий посів — це гарна ідея. Річ у тім, що існують культури, які краще зберігаються взимку, якщо збирати їх восени, а не влітку. Також можна значно підвищити ефективність своєї ділянки, продовжуючи збір стиглого і смачного врожаю.

Посадка зелені

Досвідчені дачники завжди висаджують кріп "конвеєрним" методом. Ця рослина в процесі свого зростання починає грубіти і втрачає смакові якості. Логічно виконувати висадку протягом усього сезону. Кріп у своєму складі містить:

1) кальцій;

2) залізо;

3) фосфор;

4) вітаміни різних груп.

Головна причина його посадки полягає в тому, що рослина спокійно переносить різні температурні режими і не вимагає догляду за собою. Тому, щоб збирати смачний урожай до самої осені, його обов'язково слід сіяти в липні.

Редис

Редис вважається весняною культурою, яку неможливо виростити влітку. А чому тоді редис починає з'являтися на полицях магазину в серпні і вересні? Є методи вирощування в липні, які насправді банальні.

Головне — вибрати сорт, який не схильний до стрілкування. Якщо допустити тут помилку, урожай буде втрачено. Редис любить вологу, тому для його вирощування слід регулярно виконувати полив і контролювати стан ґрунту. Мульчування для цієї культури виконувати особливого сенсу немає.

Буряк

Буряк багатий на кальцій, магній, йод та іншими корисними компонентами. Буряк не просто так рекомендують приймати лікарі від хвороб серця і для зміцнення імунітету. Головна умова гарного росту — це досить освітлення. А щоб прискорити зростання буряка, слід використовувати вузькі грядки і пам'ятати про полив.

Бобові

Бобові культури слід вибирати ретельно. Важливо надавати перевагу скоростиглим сортам. Бобові здатні рости навіть при дощовій і прохолодній погоді. Тому можна не переживати, якщо настав вересень, а урожай ще не встиг.

Читайте також