Яким буде курс долара найближчими днями: експерт зробив прогноз

Курс долара найближчим часом може стабілізуватись й наблизитись до офіційного. Керівник відділу аналітики Concorde Capital Олександр Паращій вважає, що як тільки настрої українців зміняться, попит на валюту спаде, курс, ймовірно, почне плавно знижуватися.

Повідомляє OBOZREVATEL.

Яким буде курс найближчими днями

Олександр Паращій зазначає, що фундаментальних причин, аби готівковий курс був на нинішньому рівні, небагато. Серед основних – панічні настрої українців та нестача готівкового долара. На його думку, це саме те, що не дає можливості готівковому курсу наблизитися до того, який встановив НБУ.

Член Ради НБУ Василь Горбаль погоджується з такими ж оцінками. На це вплине, зокрема, частковий запуск експорту українськими портами. Також Горбаль нагадав, що найближчим часом Україна може отримати нову домовленість із МВФ на фінансування для відновлення економіки. 

"Говорити, що зараз неринковий курс, складно. Це той курс, за яким банки, обмінники готові купувати й продавати долари", – підсумував Паращій.

Аналітик підкреслив, що як тільки настрої українців зміняться, попит на валюту спаде, курс, імовірно, почне плавно знижуватися.

Читайте також