Який новорічний декор краще не купувати для своєї оселі: поради

Наближаються новорічні свята і сніжок за вікном спонукає українців розпочинати прикрашання власних осель тематичним декором. Втім, інколи бажання створити вдома святкову атмосферу приводить до того, що люди накуповують непотрібний та небезпечний декор, який потім лежить у коробках.

Як не витратити кошти на непотріб і обрати прикраси для житла - читайте у статті.

Гірлянди

Ніщо так не налаштовує на новорічний лад, як сяйливі вогники на вікні, на ялинці та меблях. Втім, саме гірлянди є причиною багатьох пожеж, які руйнують квартири та будинки громадян щороку. При купівлі гілянд не варто економити - оберіть надійного виробника, перевірте справність та ізольованість усіх дротів.

Якщо у вас є домашні улюбленці - розмістіть гірлянди так, щоб тварини не могли дістати до них і пожувати дроти.

При купівлі гірлянд враховуйте вік та можливості електричної проводки у вашій оселі - чи не буде великим навантаженням додати до звичних побутових приладів ще й кілька гірлянд.

Іграшки на ялинку

Вибір іграшок на ялинку напряму залежить від того, чи є у оселі діти та тварини. Якщо сім'я має домашнього улюбленця (кота чи собаку) або маленьку дитину, то варто уникнути придбання скляних іграшок на ялинку. При необережному поводженні іграшка може впасти та розбитися, що може травмувати тварину чи дитину. 

Наразі ринок декоративних прикрас настільки широкий, що пластикові іграшки, вироби з дерева та епоксидної смоли можуть легко замінити скло.

Посуд та текстиль

Тут можна дати собі волю, але зазвичай такий шопінг завершується купою непотребу, який потрібно десь складати. Щороку магазини пропонують нові колекції тематичного посуду, серветок, скатертин, пледів та рушників із символами Нового року. Однак, як тільки свята проходять, всі ці речі виглядають у інтер'єрі неактуально. 

Таким чином дороговартісний декор служить власникам максимум кілька тижнів, після чого на весь рік його відкладають у коробки.

Щоб уникнути накопичення таких речей, варто обрати для себе одну кольорову гаму та уникати принтованих посуду та текстилю. Тобто, зелена скатертина із натуральної тканини буде чудово поєднуватися із декоративною хвоєю та золотими шишками на свята. Втім, цю ж однотонну скатертину можна використовувати увесь рік у різних комбінаціях сервірування.

Читайте також