Якщо на Запорізькій АЕС станеться аварія, доведеться евакуювати близько 400 тисяч людей

У тимчасово окупованому Енергодарі ситуація стає все більш небезпечною і центральна влада коригує план евакуації на випадок аварії на ЗАЕС.

Як повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух в ефірі телеканалу Апостроф напередодні, у разі аварії на атомній станції, з області доведеться евакуювати близько 200 тисяч мешканців, і ще 200 тисяч — із сусідньої Дніпропетровської області. 

"Ситуація небезпечна і не тільки для Запорізької області. Якщо взяти 50 км зону обов’язкового відселення, що може виникнути внаслідок можливої аварії на АЕС в Енергодарі, то це більше 200 тисяч в нашій області і під 200 тисяч в сусідній Дніпропетровській області. Міста Нікополь, Марганець, Енергодар, Василівка, Дніпрорудне та інші", — зазначив голова ОВА. 

Наразі відбувається коригування плану евакуації з Енергодару та зони ризику радіаційного забруднення з урахуванням військової ситуації. Ситуація знаходиться на контролі центральної влади.

Водночас Старух зазначив, що повністю реалізувати заходи цивільного захисту населення дуже важко, бо частина території захоплена.

Читайте також