Збили шість "Калібрів" за три хвилини: командир дивізіону розповів про подвиг українських зенітників

З початку війни на рахунку зенітного ракетного дивізіону Повітряних Сил ЗСУ, яким командує підполковник Дмитро Шумаков вже 30 уражених повітряних цілей ворога. Нещодавно військовий колектив цього підрозділу продемонстрував результативну стрільбу по шести цілях одночасно, збивши за три хвилини шість російських крилатих ракет «Калібр».  

Про це повідомляє Армія Inform

- Найбільше, напевно, запам’яталася стрільба по шести ракетах одночасно. Так сталося, що ворожі «Калібри» різко змінили напрямок руху, і шість цілей опинилися в зоні ураження нашого дивізіону.

Це було несподівано, але всі включилися, злагоджено та професійно спрацювали. Все відбулося буквально за 2–3 хвилини. Коли усвідомили, що це був масований удар і, дякуючи Богові, вдалося його відбити без жертв та втрат, що все вийшло так, як і мало б бути — ці емоції закарбувалися в пам’яті.

Тоді ворог випустив сім крилатих ракет «Калібр» із різних напрямків, і шість з них ми збили.

Загалом на даний момент наш дивізіон уразив уже 30 повітряних цілей. - ділиться підполковник. 

За його словами, нині ЗРВ Повітрняхи Сил мають справу з більш складними високошвидкісними цілями, ворог змінює тактику — змінює висоту польоту ракет, маршрути, активно маневрує. Проте українські військові теж знаходяться його вразливі місця. 

5 серпня 2022 року командиру зенітного ракетного дивізіону підполковнику Дмитру Шумакову за особисту мужність, вагомий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Читайте також