Зробіть це з трояндами восени, щоб вони пишно зацвіли наступного року

Саме час почати готувати ці красиві та тендітні квіти до зими. Важливо встигнути зробити кілька важливих процедур до перших заморозків.

Підживлення

У вересні рослини слід підгодувати монокалій-фосфатом. Усього одну ложку засобу треба розвести у відрі води. Потім під кожен кущик треба вилити до трьох літрів добрива. Попередньо землю потрібно пропушити. Не зайвими будуть і невеликі канавки, які врятують від рослини рідини.

Бажано вносити засіб кілька тижнів поспіль.

Обрізка

Зів'ялі бутони треба видалити. Але досвідчені садівники залишають квітку на пензлі, щоб з'явилася насіннєва коробочка. Поступово можна почати видаляти листя. Насамперед прибирають пошкоджені та нижні листочки. Але за один раз не можна зрізати занадто багато їх, а інакше у рослини буде стрес, вона вирішить терміново наростити нові. На це піде дуже багато сил, а отже, що в такому разі троянди можуть не пережити зимових місяців. Щодо самої обрізки, то її краще провести в жовтні-листопаді, коли квіти готові до цього. Дачники відзначають, що гілки не потрібно при цьому обрізати надто коротко.

Обробка

Найкращий варіант – розчин залізного купоросу. 400 г засіб треба змішати у відрі з водою, а потім обприскати рослини. Проводити таку процедуру слід перед укриттям клумби. Що стосується опалого листя, то його треба обробити растром з аміачної селітри. У відрі з водою треба розвести кілограм речовини. Після цього можна вилити розчин на листя, що залишилося навколо кущів троянд. Це позбавить бактерій, а також прискорить процес розкладання листя

Читайте також