ЗСУ "вдарили" по мосту Каховської ГЕС: проїзд важкої техніки там тепер неможливий

Через удари Збройних сил України окупанти на Херсонщині тепер не можуть проїжджати через міст Каховської ГЕС важкою технікою. 

Про удари по мосту повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань у Facebook.

"ЗСУ – спонсори феєрверків для орків. Наші сили знову потрапили до місту на Каховській ГЕС, який росіяни встигли відновити. Схоже, урочистого відкриття не буде, а от "салют" був", – наголосив депутат.

Внаслідок цього міст став непридатний длоя проїзду габаритної техніки, повідомила керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Ситуація досить гаряча і не тільки через серпневу температуру повітря. Тривали обстріли - ми проводили додаткові заходи щодо закріплення вогневого контролю над мостом через Каховську ГЕС", - зазначила вона.

Гуменюк додала, що окупанти намагались провести певні ремонтні роботи на мосту.

"Ми нейтралізували таку можливість для них. Ми підкорегували ще раз стан мосту і проїзд по ньому важкої техніки виключений. Вони намагаються створити добру міну про поганій грі і їхати по ньому легковими авто або полегшеними вантажівками, щоб створити ілюзію продовження використання. Але вони їдуть виключно з правого берега на лівий для евакуації мародерів, які відчувають, що припікає і треба їхати", - підсумувала керівниця пресслужби.

Читайте також