Простий аптечний засіб від пожовтіння листя огірків: дешевий та ефективний захист

Перекис водню — відмінне підживлення для помідорів, огірків, перців та інших видів городніх рослин. Це один з найдоступніших і найдешевших препаратів, який підвищує зростання рослини та захищає їх від різних захворювань.

Цей натуральний фунгіцид та пестицид активно насичує ґрунт киснем. Тим самим допомагає не тільки покращити зростання рослини, але й також дозволяє повернути до життя до цього вмираючу квітку.

Обприскування та полив перекисом водню:

  • Підвищується імунітет у рослини,
  • Кріпне коренева система,
  • Здорове зростання розсади,
  • Окислює ґрунт.

Огірки більше, ніж багато інших городніх культур, схильні до різних захворювань: це і плямистість, і борошниста роса, і пероноспороз, і багато інших, залежно від клімату. Щоб захистити огірок від патогенів, дотримуйтесь простих, але робочих порад.

Перш за все, пожовкле листя з білим нальотом слід негайно видалити з огірка, щоб уникнути поширення патогенів на решту листя.

А для здорового листя розвести наступний розчин: в 1 л води додати 20 мл аптечного 3% перекису водню. Перелити в обприскувач, пройтися по огірках. Розчин повинен потрапити на листя і на землю навколо огірка. Найкраще використовувати цей рецепт в профілактичних цілях — раз на тиждень.

Читайте також