Як боротися з медведкою на городі: народні методи

Медведка ? один з найбільших шкідників овочів та фруктів. Її довжина сягає 6 см. Відрізняється риючими кінцівками і потужними щелепами. Як боротися з медведкою на городі цікавить будь-якого агронома. Цей гість в городах і садах ? універсальний солдат. Він літає і плаває, риє ходи в землі, харчується корінням рослин, дрібними комахами. 

Шкідлива комаха будує гнізда у вигляді коконів розміром з яйце на глибині 15 см. Усередині кокона відкладає яйця, з яких вилуплюються личинки. Навесні все сімейство прокидається від сплячки і пускається на пошуки їжі, попутно об'їдаючи все на своєму шляху, включаючи щойно посаджену картоплю. Поїдає медведка також коріння капусти та іншої розсади. Зимує на глибині один метр в компості або купі гною.

Як боротися з медведкою на городі народними методами

Можна замочити бульби картоплі і коріння розсади перед посадкою в спеціальному препараті проти грунтових шкідників. Дізнайтеся нижче, як боротися з медведкою.

  • Розкопайте гніздо та вийміть його ? ви побачите від нього ходи. Залийте в них мильну воду або закладіть отруту. Через день-два самка загине. Потім ходи розкопайте далі, щоб зібрати всі кокони.
  • Вкопайте в землю пляшки з шампанського шийкою вгору під гострим кутом. На дно налийте пива. Такий метод як боротися з медведкою полягає в тому, що вночі шкідники залізуть в приманку, а вибратися не зможуть. Пляшку можна замінити банкою з-під меду.
  • Ранньою весною розкладіть на городі шматки шиферу. Коли сонце пригріє, під ними зберуться комахи. Зберіть їх і знищіть.
  • На початку весни розкидайте по городу купки гною. У них за пару тижнів знайдете гнізда з яйцями. Такий метод як боротися з медведкою не потребує витрат.
  • Пролийте грядки розчиненим і настояним курячим послідом (1 кг на 12 л води).
  • Саджаючи картоплю, покладіть по зубку часнику в кожну лунку, щоб його запах відбив апетит у медведки (капустянки).
  • Найбільш ефективний спосіб як боротися з медведкою полягає у використанні гороху, пшона, іншого зерна. До кілограму замоченного чи провареного зерна підмішайте 2 ст.л. масла і 40-50 г карбофоса. Потім розкладіть отримані принади у ходи чи закопайте в землю, щоб птахи не отруїлися.

Читайте також