Як прискорити зав`язування качанів капусти – потрібне правильне підживлення

Капуста – дуже ненажерлива культура, якій потрібний родючий, добре удобрений органікою ґрунт. На бідних ґрунтах, які з осені або з ранньої весни не були заправлені добривами, будь-який різновид капусти городньої не дасть гарного росту, а формування головок, як правило, здійснюється зі значною затримкою. 

Не переносить капуста і ґрунтів з підвищеною кислотністю, тому кислі ґрунти потрібно обов'язково вапнувати – вносити в них крейду, доломітове борошно або вапно-пушонку.

Якщо грядка для капусти заздалегідь не була належним чином підготовлена, вам доведеться протягом усього сезону регулярно удобрювати капусту, щоб забезпечити їй збалансоване живлення. На початку зростання цій культурі у великій кількості потрібен азот, а на стадії формування качанів – переважно фосфорно-калійні добрива.

Підживлення капусти в кислому ґрунті

Однак навіть при регулярному підживленні капуста може виглядати блідою, погано рости і відмовлятися зав’язувати качани, і, безсумнівно, тут проблема в підвищеній кислотності ґрунту, на тлі чого виникає дефіцит такого важливого для капусти мікроелементу як кальцій.

Вирішити цю проблему можна внесенням кальцієвого підживлення: одну склянку гашеного вапна-пушонки потрібно розчинити в 10 л води і полити цим розчином капусту під корінь з розрахунку 1 л на одну рослину. Підживлення потрібно вносити обов'язково по вологій землі. Суміш насичує ґрунт кальцієм,нейтралізує його, і це допоможе капусті легше засвоювати з ґрунту корисні речовини.

 

Читайте також