Чим обробити перець від шкідників народними засобами без хімікатів

Звичайно, використання хімікатів здатне позбавити від проблеми у вигляді шкідників швидко і надійно. Однак отрути, вони і є отрути і їх використання в відношенні їстівних рослин вкрай не бажано.

Серед досвідчених садівників поширені ефективні і безпечні натуральні методи боротьби з шкідниками. Рецепти можна вважати універсальними, адже допомагають вони практично від усіх фіто-паразитів:

  • Відлякати шкідливих комашок може вдале сусідство. наприклад, м`яту, базилік, петрушку, часник і чорнобривці шкідливі комахи не люблять і намагаються уникати. Тому можна висадити ці трави і квіти між грядок з перцем.
  • Цибулиння прекрасно справляється з усіма видами шкідників. Готується відвар так: 2 склянки лушпиння необхідно залити 10 л окропу. На малому вогні необхідно проварити засіб 5 хвилин. А потім під кришкою дати відвару настоятися до ранку. До отриманої рідини додаємо 20 грам рідкого мила, і далі йде обробляти рослини цим засобом.
  • Часниковий настій. 2-3 головки часнику необхідно перетерти на тертці або продавити через давилку. Також можете скористатися м`ясорубкою або подрібнювачем. Часникову кашу розводимо в 1 л теплої води. Наполягати складу слід 24 години. Потім пару столових ложок часникового концентрату слід розвести в 7 л води і обприскати отриманою рідиною заражені перці.
  • Настій з кульбаб. 200 г кульбаб сухих необхідно залити окропом (1 л) і витримати протягом доби. Відцідженої рідиною потрібно обприскати рослини. Повторювати таку обробку слід 1 раз в тиждень.
  • Оцтово-гірчичний розчин найкраще допомагає в боротьбі зі слимаками і жучками. Готувати препарат потрібно так: 1 ст.л. оцту (70) і 1 ст.л. гірчичного порошку розводимо в відрі води. Засобом потрібно проводити обприскування рослин, зокрема перців, редису, капусти.

 

 

 

Читайте також