Чим підживити цибулю в червні, аби виросла великою та соковитою

Цибуля - невибаглива в догляді, але для отримання гарного врожаю все ж доведеться докласти певних зусиль. Важливо дотримуватися певних правил агротехніки й підживлення.

У середині червня вже закінчується підживлення цибулі, бо в цей час активізується ріст голівки. У цей період уносять добрива з умістом фосфору, сірки й калію. Використовуйте сульфат калію, бо він містить усі необхідні речовини та магній. Аби посилити ефект, додайте попіл і перманганат калію. Для приготування розчину на 10 літрів води додайте 1 грам марганцівки, 1,5 ст. л. сульфату, 200 грамів попелу й ретельно перемішайте. Полийте цибулю під корінь. Перед підживленням полийте грядки водою. Таке добриво допомагає рослинам формувати великі й міцні цибулини, захищає від гнилі, покращує смакові властивості та прискорює дозрівання.

Також потрібно забезпечити рослині регулярний полив, особливо під час активного розвитку. Однак не заливайте, щоби не викликати гниття. Регулярно розпушуйте ґрунт навколо рослин, аби покращити повітропроникність. Не забувайте видаляти бур’яни.

На початковій стадії росту використовуйте для підживлення органічні або мінеральні добрива, щоб надати рослинам потрібні поживні речовини.

Для того, аби захистити цибулю від шкідників і хвороб, використовуйте біологічні або хімічні засоби й дотримуйтеся правил сівозміни.

Читайте також