Що робити з тюльпанами, якщо вони вже відцвіли: важливо знати кожній господині

Після квітнення на рослині опадають пелюстки й починає дозрівати насіння. Цього допустити не можна, бо всі поживні речовини не будуть потрапляти на відрощення додаткових цибулин, а на дозрівання насіння. Тому, відразу після цвітіння зріжте квітконоси на кущі.

Якщо цибулини не викопувати, то вони з кожним роком будуть все глибше опускатися на глибину в землю. На наступний рік молоді паростки потребуватимуть більших зусиль для проростання чи не зможуть взагалі прорости й загинуть.

В теплому регіоні, коли тюльпани цвітуть вже в квітні, можна викопувати з подальшою посадкою тюльпанів один раз на 2-3 роки.

В холодному кліматі з холодною зимою викопують тюльпани коли повністю пожовкне надземна частина рослини. Викопані цибулини мають бути вкриті коричневими лусочками, що означає про їх зрілість.

Зберігати цибулини потрібно упродовж зими при температурі +20..+230С. Якщо ж садити цибулини тюльпанів в цьому році, то це потрібно робити наприкінці серпня до середини вересня, щоб вони добре вкоренилися до настання холодів та уникли зараження грибковою хворобою й шкідниками.

Перед посадкою цибулин тюльпанів, за 14-21 день до цього підготуйте землю на клумбі. Заправте її мінеральним добривом та ретельно перекопайте її.

Спочатку добре огляньте цибулини, з ознаками хвороби та пошкодження приберіть, а здорові екземпляри обприскайте від грибка й шкідників.

Візьміть будь-який протигрибковий засіб та обприскайте ним цибулини, дайте підсохнути й посадіть їх на 3 висоти цибулини в землю на відстані 10 см одна від одної.

Читайте також