Як правильно заморожувати полуницю: три перевірених способи

Ілюстративне фото

Щороку ми з нетерпінням очікуємо на сезон ягід. Однак, він дуже швидко закінчується, а запастися на зиму вітамінами хочеться. Для цього можна використовувати морозильну камеру та заготовляти ягоди для вживання та випічки.

Як правильно заморозити полуницю - читайте у статті.

Як заморозити полуницю цілком без цукру

Як заморозити полуницю без цукру, щоб не перебивати природний смак ягоди? Полуницю для цих цілей краще брати солодку, цілу і не дуже велику – вона і заморозиться краще, і смак буде приємніше. Перед тим як заморозити полуницю цілою, ягоди підготуйте: переберіть, очистіть від сміття і хвостиків, помийте і гарненько просушіть.

Візьміть плоску тарілку або обробну дошку і оберніть її поліетиленовим пакетом. Розсипте полуницю в один шар по всій поверхні і помістіть в морозилку на кілька годин, щоб кожна ягідка схопилася.

Потім дістаньте полуницю з морозильної камери і зніміть з тарілки пакет разом з ягодами. Ваша заморожена полуниця опиниться вже запакованою в пакеті. Зв'яжіть пакет, випускаючи з нього повітря. Складіть такі пакети з ягодами в морозилку для тривалого зберігання. Ягоди за рахунок окремої заморозки не злипаються, а пакети з полуницею виходять порційними, що дуже зручно.

Як заморозити полуницю в морозильній камері цілою

Ще один спосіб, як заморозити смачно полуницю – це пересипати її цукром, а краще пудрою. Справа в тому, що полуниця при заморожуванні частково втрачає свою солодкість. Щоб ягоди при розморожуванні залишалися смачними і солоденьким, їх можна попередньо підсолодити і заморозити з цукром. Для цього вам знадобиться 200 г цукрової пудри з розрахунку на 1 кг полуниці.

Чисту, промиту і ретельно просушену полуницю розкладіть в один ряд на дошці, оберненій харчовою плівкою, і поставте в морозилку на кілька годин. Потім зніміть ягоди з плівки, швиденько перекладіть в контейнери, пошарово пересипаючи цукровою пудрою. А контейнери поставте в морозильну камеру, де заморожена полуниця може зберігатися хоч і цілий рік.

Як заморозити полуницю на зиму у вигляді пюре

Ще один варіант заготовки полуниці – попередньо її перетерти. В цьому випадку вам не доведеться взимку морочитися над питанням, як зробити пюре із замороженої полуниці. Тому що цей продукт у вас вже повністю підготовлений до подальшої переробки у вигляді киселів, смузі, соусів або наповнювачів, наприклад, до каш або морозива. Для такої заготовки полуниці підійдуть навіть не першої свіжості і цілості ягоди, головне, щоб серед них не було зіпсованих.

Перед тим як заморозити в морозильній камері полуницю, переберіть, помийте і обсушіть її, а потім блендером подрібніть до однорідної маси. Залийте полуничне пюре в пластиковий контейнер і відразу ж відправляйте в морозилку до самої зими. До речі, цукор можна сипати за бажанням – полуниця відмінно збережеться і без нього. Ви зможете додати його вже взимку, перед тим як зробити наповнювач або соус із замороженої полуниці.

Читайте також