Чим підживити огірки на городі для більшої зав`язі

На городах українців вже в`ється лоза огірочків. Хтось пускає її на опори, а хтось дозволяє вплітати землю. Однак, багато дачників зіткнулися з проблемою, що зав`язь не формується або ж підсихає і опадає.

Чим підживити огірки для більшої зав`язі - читайте у статті.

Чим підживити?

Щоб кількість та якість урожаю були на висоті, почніть підживлення огірків органікою: настоєм пташиного посліду (1:15, наполягати 3-5 днів) або розчином коров'яку (0,3-0,5 л на 10 л води). На одну рослину потрібно близько 1 л готового препарату. У період освіти зав'язей рослинам не вистачає калію та кальцію.

Як прискорити зростання зав'язі огірків?

Помічено, що огірки швидше зростають, якщо підвищити концентрацію вуглекислого газу повітря. Для цьогопоруч із грядками можна поставити ємність із коров'яком. Крім цього прийому, збільшує кількість жіночих квіток вечірнє димлення території біля грядок.

Чим можна обприскати огірки для зав'язі?

Борна кислота – найпоширеніший препарат, розчином якого обприскують за квітами. Однією з ознак нестачі бору є мізерне цвітіння та відсутність зав'язі. Борна кислота продається в аптеках та садівничих магазинах. Для позакореневого підживлення 1 г порошку розводять у 1 л води.

Що робити, якщо зав'язі огірків жовтіють і засихають?

Також проблема відсутності зав'язей огірків або їх пожовтіння може бути у нестачі мікроелементів, таких як бор, цинк, молібден і навіть йод. При цьому особливо часто зав'язі жовтіють через брак бору. Тому в період бутонізації та цвітіння вам слід підгодовувати огірки борною кислотою.

Читайте також