За допомогою чого можна ефективно позбутися бур'янів між плиткою на садових доріжках

Бур'яни з'являються по всьому двору, від газону до саду і навіть тротуару. Багато людей вирішують видалити їх, оскільки вони неестетичні, хоча видаляти їх корисно не лише через поганий зовнішній вигляд. Коли вони ростуть на вашому газоні або в саду, вони забирають воду і поживні речовини, які повинні були піти на ваші квіти і траву, інформує Ukr.Media.

Бур'яни заражаються шкідниками або хворобами, які можуть перейти на сусіднє листя. Навіть найменша тріщина в тротуарі або цементній доріжці створює досить сприятливі умови для їх зростання. На щастя, якщо ви помітили, що вони ростуть навколо вашого будинку, є простий спосіб знищити їх. І ми вам про нього розповімо.

Як натуральним чином видалити бур'яни

Харчова сода є ключовим інгредієнтом для знищення цих шкідників з тріщин на тротуарі або під'їзній дорозі. Вона, швидше за все, вже є у вас вдома, тому вам не доведеться бігти і купувати її в магазині. Харчова сода — це бікарбонат натрію, який є фітотоксичним для рослин. Вона має високий вміст солі, яка висмоктує вологу з листя і коренів. Як тільки це станеться, ваші бур'яни зневодняться і загинуть, тому вони не зможуть знову вирости.

Під час використання цього методу потрібно бути обережними, тому що харчова сода шкідлива і іншим рослинам. Ось чому ви повинні використовувати цей спосіб тільки для бур'янів, що ростуть в тріщинах тротуару або між бруківкою.

Як застосовувати

Використовувати харчову соду для позбавлення і профілактики бур'янів дуже просто. Один з варіантів — насипати її прямо з коробки. Коли ви використовуєте її для знищення бур'янів, витрачайте приблизно 1 чайну ложку на одну рослину. Якщо рослина особливо велика, використовуйте більше, поки вона не буде повністю покрита, від листя до стебел. Простий спосіб зробити це, якщо бур'яни ростуть між тріщинами: розсипати харчову соду на тротуарі, а потім за допомогою віника проштовхнути її в маленькі щілини.

Інший спосіб — зробити спрей на основі харчової соди. Додавши інші кухонні інгредієнти, ви можете зробити розчин ще більш потужним. Змішайте 1 ½ склянки харчової соди з 1 столовою ложкою оцту або лимонного соку. Потім додайте це в 3,7 л води. Як тільки розчин буде змішаний, перелийте його в пляшку з розпилювачем і розпорошіть на бур'яни. Не забувайте застосовувати його щотижня, якщо ви використовуєте його як профілактичний засіб. Якщо поруч є інші рослини, не забудьте захистити їх від розпилення, закривши все листя та основу рослин.

Читайте також