Американський сніданок по українськи: панкейки з йогуртом та смородиною

Сніданок – це цілий ритуал, і всі люблять проводити його по-різному. Хтось робить кілька французьких тостів, смакуючи їх з ароматною кавою, хтось любить вівсянку з різноманітними начинками, заливає гранолу йогуртом чи смажить яйця. Одним з найбільш популярних сніданків, особливо у вихідні дні, є млинці.

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко ділиться рецептом панкейків на йогуорті із чорною смородиною. 

Дя цього можна використовувати свіжі ягоди у сезон, або взяти заморожені, тоді краще викласти їх з морозилки заздалегідь. Щоб не було занадто кисло, попередньо потрібно змішати смородину з невеликою кількістю цукру. Через додавання ягід млинці будуть трохи менш пухкими, але стануть ще смачнішими. Спочатку потрібно обсмажити панкейки на пательні, а потім ще трошки допекти у духовці. Це робиться для того, щоб тісто навколо ягід теж добре пропеклося.

Як зробити тісто для панкейків 

Одна з головних умов смачних панкейків – це правильна консистенція тіста. Якщо тісто буде надто густе – панкейки можуть залишитися недостатньо пропеченими всередині, якщо ж воно вийде зарідке – млинці розтечуться та можуть не піднятися. Щоб зрозуміти, що тісто ідеальне – зачерпніть його ложкою чи ополоником, тісто має бути достатньо густим, але повільно та добре стікати. Смажити теж треба обережно: спочатку розігрійте пательню на середньому вогні, але важливо не сильно її перегріти. Потім трохи зменште вогонь та обережно викладайте тісто, трохи розрівнюючи його ложкою. Не поспішайте перевертати панкейк, дочекайтеся утворення невеличких бульбашок на поверхні, вони мають з’явитися приблизно за хвилину-дві, в залежності від плити та пательні.

Інгредієнти: 

350 г термостатного йогурту 10% ТМ «Волошкове поле»

2-3 ст. л. цукру (+ 1 ст. л. для смородини)

2 яйця

10 г розпушувача

½ ч. л. солі

200 г борошна

3 ст. л. олії

мед до смаку

200 г чорної смородини (можна замороженої). 

Покроковий рецепт: 

КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування панкейків на йогурті з чорною смородиною. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.

КРОК 2

Для тіста у великій мисці змішайте 200 г борошна із ½ ч. л. солі та 2-3 ст. л. цукру. Вбийте 2 яйця і всипте 10 г розпушувача.

КРОК 3

Додайте 350 г термостатного йогурту 10% ТМ «Волошкове поле» і перемішайте віничком.

КРОК 4

Влийте 2 ст. л. олії. Ще раз ретельно перемішайте тісто віничком до однорідності, влийте ще 1 ст. л. олії, аби тісто не прилипало до пательні.

КРОК 5

В іншу миску викладіть 200 г чорної смородини та додайте 1 ст. л. цукру. Трохи перемішайте, аби цукор добре розподілився. Розігрійте пательню, не додаючи ні олії, ні вершкового масла. Викладайте по 2 ст. л. тіста на центр пательні. Зверху викладайте по 1 ст. л. чорної смородини у цукрі, намагайтеся рівномірно розподілити ягоди по всій поверхні панкейка.

КРОК 6

Смажте 1 хвилину, тоді переверніть панкейк та смажте ще біля хвилини з іншого боку. Застеліть деко пергаментом. Викладіть панкейки на деко, поставте у розігріту до 180 градусів духовку та запікайте ще від 5 до 10 хвилин, поки панкейк не приготується всередині. Коли будете подавати панкейки, викладіть їх один на одний та полийте медом до смаку, якщо є бажання. Прикрасьте страву йогуртом із ягодами чорної смородини.

 

Читайте також